שלוש שאלות שיעזרו לכם להעריך את הסיכון להאריך ימים לאחר הפרישה:
- טל יבלון Tal Yablon
- Nov 29, 2024
- 1 min read

מאיזה גיל נמדדת תוחלת החיים?
כולנו מכירים את תוחלת החיים מלידה, אבל כשאתם כבר בגיל 67, יש לכם הזדמנות להאריך ימים הרבה יותר ממה שחשבתם!
תוחלת החיים בגיל 67 היא הרבה יותר גבוהה ממה שהייתה בלידה (חישוב תוחלת החיים הממוצעת למי שכבר הגיע לגיל 67, גבוהה יותר מאשר היה צפוי לו בלידה), וזה חשוב לזכור כשמתכננים את הפרישה. ככל שאנו מזדקנים, תוחלת החיים שנותרה עולה (באופן יחסי, כלומר אם שרדנו עד גיל 67, אנחנו, בממוצע סטטיסטי, נחייה יותר מאשר אם היינו בודקים מה ממוצע תוחלת החיים אם בדקנו בגיל 57), וצריך לקחת זאת בחשבון כשמחשבים את הסיכון להאריך ימים מעבר למה שתכננו.
האם תוחלת החיים מחושבת לפי שיעורי התמותה הנוכחיים או לפי תחזיות עתידיות?
שימוש בנתוני תמותה מהשנה הנוכחית (כמו בלוחות החיים של הביטוח הלאומי) עשוי להעריך חסר את תוחלת החיים שלכם.
תחזיות עתידיות, מראות תמונה מציאותית יותר, במיוחד כאשר מעריכים תוחלת חיים לאור שיפורים מתמשכים ברפואה ובאורח החיים. ככה שתוכלו לתכנן את הפרישה בצורה שתדאג לכם גם בגיל 95 ואפילו מעבר לכך!
לדוגמא: תוחלת החיים לגבר בישראל היא 81.
החישובים האקטוארים של קרן הפנסיה מחשבים תוחלת חיים של גבר עד גיל 84 (מקדם 200), כיוון שהיא מתחשבת בכך שמי שהגיע כבר לגיל 67, יחייה בממוצע עד לגיל 84.
איזו אוכלוסייה משמשת כבסיס לחישוב?
אם אתם קוראים את הפוסט הזה, סביר להניח שאתם כבר חושבים קדימה ושייכים לקבוצה של אנשים עם תוחלת חיים גבוהה מהממוצע.
מחקרים מראים שיש קשר בין הכנסה גבוהה יותר והשכלה לתוחלת חיים ארוכה יותר. חשוב לזכור זאת כשאתם מתכננים את העתיד שלכם, כי ייתכן שאתם תחיו יותר מהממוצע – וזה ידרוש הכנה כלכלית טובה יותר.
לסיכום, כולנו רוצים חיים ארוכים ומלאים, אבל זה דורש תכנון נכון.
השתמשו בשאלות הללו יחד עם היסטוריית המשפחה שלכם כדי להתחיל לעמוד מה תהיה תוחלת החיים שלכם בפרישה. כי חיים ארוכים טובים רק אם מתכננים להם נכון!
Comments